Skip to main content

Ron Hoekstra - Lead Project Engineer

“Als chemisch technoloog heb je hier dé baan waarin je je kunt uitleven.”

“Ik hoor anderen wel eens zeggen: “Zeton, dat is toch die speeltuin voor chemisch technologen?” En ja, daar zit zéker een kern van waarheid in. Als je ziet wat je bij een gemiddeld constructie- of ingenieursbureau aan uitdagingen krijgt en wat er hiér allemaal gebeurt, dan begrijp je precies wat daarmee bedoeld wordt.


Hier krijg je letterlijk met álle facetten van een project te maken. Dat begint met de wensen van de klant, vervolgens met het uitwerken van die wensen tot een ontwerp en het maken van een aanbieding. Daarna vindt de engineering plaats; de procestekeningen, procesberekeningen en het ontwerp en de layout van het frame. Ook heb je veel contact met leveranciers voor de inkoop van materialen. Tenslotte zorg je er, samen met afdeling Constructie, voor dat de plant gebouwd wordt zoals deze ook is ontworpen. Je bent betrokken bij élke fase en daar draag je ook verantwoordelijkheid voor. Dat is erg prettig. En misschien is het ook wel de reden waarom de mensen hier érg loyaal zijn aan Zeton. Er is hier nauwelijks verloop van personeel en dat zegt natuurlijk veel. Als je het aan een willekeurige andere collega zou vragen krijg je precies hetzelfde te horen: je krijgt hier steeds opnieuw de uitdaging om iets nieuws te gaan doen. Ik ervaar dat al zolang ik hier werk, vanaf 2006.

Je hebt hier trouwens geen negen tot vijf baan, al is de balans tussen werk en privé helemaal prima. Ook wordt je redelijk snel vrijgelaten in je werk en dus in het diepe gegooid. Maar goed, er staan altijd genoeg collega’s voor je klaar om je te helpen als dat nodig is. Wat wil je nog meer in zo’n superleuke baan?