Skip to main content

Niels Hietberg - Basic Design Engineer

NIELS ZETON 1748

“Ook het biertje op vrijdagmiddag draagt bij aan het plezier dat je hier hebt.”

“Het mooiste aan het werken bij Zeton is voor mij dat we hier ontwerpen én bouwen. We zijn dus geen spreekwoordelijke papierfabriek, maar je ziet hier wat het resultaat is van het werk.

 

Het is dan ook een mooi moment wanneer er spanning op de plant komt, en dat je kan gaan testen. Zien dat hetgeen dat je ontworpen hebt ook echt werkt. Of niet, en dan kan je aan het werk om het op te lossen.

Dat is ook wel een beetje logisch: als je een opleiding Chemische Technologie op zak hebt, kún je ook veel kansen krijgen. Maar hiér zie je alle kanten van het vak. Het is dus zeer afwisselend werk, verdeeld over grote en kleine projecten.

Dat is trouwens niet het enige dat het werken bij Zeton zo aantrekkelijk maakt. Er is hier ook een heel vriendschappelijke sfeer. Op vrijdagmiddag drinken we altijd gezellig een biertje met elkaar bijvoorbeeld tijdens een stress relief borrel. Je merkt dat de sfeer daardoor ook doordeweeks heel goed blijft. Het gevoel van “het samen doen” wordt daardoor heel sterk.

Ik werk hier nu sinds 2010. Ik ben begonnen als project engineer. Daarna ben ik doorgegroeid tot lead engineer: ik stuurde een groep engineers aan binnen een project. Nu werk ik er als basic design engineer. Dat betekent dat ik aan de voorkant van de projecten zit. Ik moet de ideeën van de klant omzetten in een werkbaar en betaalbaar ontwerp. Veel contact met de klant dus. En lekker creatief.

Om bovenstaande stappen te maken heb ik verschillende cursussen gevolgd, zowel voor de techniek als voor de soft skills. En ik ben nog steeds niet uitgeleerd.”