Skip to main content

Mark Damhuis - Manager Engineering

“Je ontwerpt zelf en je bouwt zelf. En dat is natuurlijk heel uniek.”

“Voordat ik bij Zeton kwam solliciteren, kende ik het bedrijf nog niet. Ik heb aan de HTS Chemische Technologie gedaan, daarna de Ontwerpersopleiding (TwAIO) en Master aan de UT in Enschede. Via de jaaropdracht van de Ontwerpersopleiding kwam ik in gesprek met Henk Naber, detail design manager bij Zeton. En toen ik eenmaal zag wat hier gebeurt, sprak me dat enorm aan.


Ik kwam hier in 2004 in dienst en ben nu project manager, een geweldige baan met heel veel afwisseling. Ik werk samen met klanten uit verschillende landen, ik test zelf mijn projecten bij de klant ‘on site’ en ik zorg ook voor de oplevering. Maar het unieke van deze baan zit ‘m in het feit dat je hier zelf ontwerpt, én zelf bouwt. Je bent zelf dus heel betrokken bij elke stap in het project. En dat maakt de uitdaging heel groot.

Tijdens mijn stage en mijn afstudeerperiode heb ik nog wél in een productieomgeving gewerkt. Ik wilde daar toen zelfs nog verder in komen, maar mijn kennismaking met Zeton bracht me op heel andere gedachten. Juist die combinatie van ontwerpen en bouwen maakt alles veel interessanter.

Wat natuurlijk wél belangrijk is, is dat je in staat bent om veel ballen tegelijk hoog te houden. Er spelen soms tegelijkertijd wel 10 verschillende zaken, dus je moet het grote overzicht kunnen bewaren, ook voor wat betreft de kosten van een project. Maar als je daartoe in staat bent, gaat er hier bij Zeton een fantastische wereld voor je open.”