Skip to main content

Gert Jan Ruiterkamp - Senior Project Engineer

Gert Jan Ruiterkamp “Dankzij Zeton heb ik van mijn hobby mijn werk kunnen maken.”

“Eigenlijk heb ik altijd al allerlei baantjes in de techniek gehad, ook tijdens mijn opleiding HTS Chemische Technologie. Techniek is nu eenmaal een grote hobby van me. Zélfs in de weekends. Maar hier, bij Zeton, heb ik sinds 2007 mijn eerste fulltime baan en ik kan niet anders zeggen dan dat die me uitstekend bevalt. Ik heb hier letterlijk van mijn hobby mijn werk kunnen maken.

 Je werkt hier altijd aan de vernieuwende kant van de techniek, want we bouwen proeffabrieken. En de projectduur is nooit heel lang; je bent gemiddels zo’n anderhalf jaar met een project bezig. Ik vind dat heel erg positief. Bovendien ben je binnen die tijd met álle facetten van het project bezig. Kom daar maar eens om bij bijvoorbeeld een ingenieursbureau of een constructiebedrijf. Daar ben je jarenlang met hetzelfde bezig en daar moet ik eerlijk gezegd niet aan denken.

In de loop van de tijd heb ik mijn werkzaamheden hier bij Zeton bovendien flink kunnen verbreden, en het eind daarvan is nog lang niet in zicht. Ik heb het gevoel dat ik nog steeds groei.
Een hobby dus, waarin ik steeds weer nieuwe dingen ontdek. Hoe leuk kan werken zijn?”